lblTextPageHead

Esra Eczacıbaşı Coşkun

Esra Eczacıbaşı Coşkun, Robert Kolej’in ardından Harvard Üniversitesi’nde Ekonomi ve Sanat Tarihi eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra New York’ta bulunan Modern Sanat Müzesi MoMA’da görev alan Coşkun, Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Modern için önemli bir açılım olan Genç Modern’in kuruluşuna öncülük etti. Eczacıbaşı Topluluğu’ndaki kariyerine Holding Stratejik Planlama Uzmanı olarak başlayan Coşkun, daha sonra Tüketim Ürünleri çatısı altında Marka Yöneticisi olarak devam etti.

2015 yılında INSEAD’dan MBA derecesini aldıktan sonra McKinsey& Company’de Danışman olarak çeşitli projelerde görev aldı. 2017 yılında Eczacıbaşı Holding İş Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı. 2018 ve 2019 yılları itibarıyla Burgbad AG Genel Müdürü ve Eczacıbaşı Holding Dijital Dönüşüm Koordinatörü olarak görevini sürdürmektedir.

Coşkun, aynı zamanda İstanbul Modern ve Eczacıbaşı Holding’in Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir.

Esra Eczacıbaşı Coşkun’un, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Temsilciliği, Endeavor Türkiye Üyeliği ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği bulunmaktadır.