Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı
1978 yılında kurulan Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı, Türkiye’de eğitime katkıda bulunmak, bilimsel araştırmaları desteklemek, Türk kültür ve sanatını korumak ve geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Vakıf, amaçları doğrultusunda, "Modern Türk Resim Koleksiyonu" düzenliyor, 1987 yılından bu yana müzik alanında olağanüstü yetenekli genç sanatçıların yurtdışındaki virtüözlük öğrenimlerine katkıda bulunuyor. İstanbul ve İzmir'deki Eczacıbaşı okulları başta olmak üzere, ilk ve orta öğretim kuruluşlarıyla bilimsel araştırma kurumlarına destekler sağlıyor.

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı, tasarım alanındaki desteklerini, 1988 yılından bu yana sürdürüyor. Her yıl GMK Grafikerler Meslek Kuruluşu bünyesinde düzenlenen “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Özel Ödülü” veriyor.

Vakıf, Türkiye’yi kültür-sanat başkentleri arasında ön sıralara taşımak, kültür ve sanat yoluyla ulusal ve evrensel, geleneksel ve çağdaş değerler arasında sürekli ve kalıcı bir etkileşim sağlamak amacıyla festivaller düzenleyen İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ve İzmir Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı’na olan maddi katkılarını sürdürüyor.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan fotoğraf yayıncılığı geleneğinin bir parçası olarak Vakıf, 2010 yılından itibaren Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi aracılığıyla Türkiye’nin önde gelen bir fotoğraf sanatçısının retrospektif çalışmasını sanatseverlerle buluşturuyor.

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı, 2013 yılından itibaren tıp ve eczacılık alanlarında başarılı seçkin bilim insanlarının projelerine destek sağlamak amacıyla oluşturulan “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri”ni veriyor. Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneği, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın vefatının 20. yılı olan 2013’den itibaren kurucusunun adıyla sürdürülüyor.
Yukarı Dön
Bilgi Toplumu Hizmetleri