Saffet Karpat

Saffet Karpat lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise Lozan Üniversitesi MBA Bölümü’nde tamamladı.

Kariyerine 1983 yılında P&G İsviçre’de finans ve muhasebe departmanında başlayan Saffet Karpat, 1999 yılına kadar aynı kuruluşta Cenevre, İstanbul, Roma, Kahire ve Bürksel’de çeşitli görevlerde çalıştı. 1999-2004 yılları arasında aynı kuruluşta Finans ve Muhasebe Orta Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Karpat, 2004-2013 yılları arasında aynı kuruluşta Türkiye, Kafkasya, Orta Asya Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü olarak görev yaptı. Karpat, 2013-2017 yılları arasında Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Karpat, Genesis Energy Market Fund ( GEMF) Yönetim Kurulu ve Audit Komitesi üyesidir.

Saffet Karpat, 2013 yılından bu yana Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.