M. Sacit Basmacı

1974-1981 yılları arasında Maliye ve Gümrük Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nda Hesap Uzmanı, 1981-1983 yılları arasında ise Eczacıbaşı Holding A.Ş'de Denetim Uzmanı olarak çalışan Basmacı, 1984-2002 yılları arasında Cankurtaran Holding A.Ş.'de Genel Müdür, Mali ve İdari İşler Koordinatörü, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptıktan sonra, Yeminli Mali Müşavir ve Mali Danışman olarak iş yaşamını sürdürdü.

Mart 2003-Ocak 2004 tarihleri arasında Eczacıbaşı Holding Mali İşler Koordinatör Yardımcılığı görevini yürüten Basmacı, Ocak 2004 – Ocak 2019 tarihleri arasında Eczacıbaşı Holding Mali İşler Grup Başkanlığı ve Holding Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. M.Sacit Basmacı halen Eczacıbaşı Holding Denetleme Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

1952 yılında doğan Basmacı, orta ve lise eğitimini 1970 yılında İstanbul Erkek Lisesi'nde, lisans eğitimini ise 1974 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat-Maliye Bölümü'nde tamamladı.