Hüseyin Gürer

1961 doğumlu olan Hüseyin Gürer, İzmir Ege Üniversitesi'nden lisans derecesi ve Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nden yüksek lisans derecesine sahiptir.

Gürer Kariyerine 1986 yılında Deloitte Türkiye'de başladı ve 1989-1990'da Deloitte Londra ofisinde denetçi olarak çalıştı. Denetim bölümü başkanlığı dahil olmak üzere çeşitli roller üstlenen Gürer, 2007 yılında Deloitte Türkiye firmasının CEO’su seçildi. Deloitte Türkiye'yi 2016 yılına kadar dokuz yıl boyunca CEO olarak yönetti, firmadan emekli olduktan sonra Türk şirketlerine danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Gürer Deloitte Türkiye’deki kariyeri boyunca, Maliye Bakanlığı ve meslek örgütlerinin liderliğindeki gruplarla çalışarak Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarının Türkiye'de uygulanması girişimlerinde öne çıkmıştır. Daha sonra, denetim ve kurumsal yönetim standartlarının geliştirilmesi ve anlaşılmasını desteklemek için benzer şekilde Kamu Kurumları ve ilgili Derneklerle birlikte çalıştı. Gürer bir dönem YASED Yabancı Sermaye Derneğinin Denetim Komitesi üyesi olarak görev yaptı.

Mayıs 2018'de Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu'na katılan Gürer, Denetim ve Risk Komitesi başkanlığını yürütmektedir.