Faik Açıkalın

Faik Açıkalın lisans eğitimini ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

Kariyerine 1987 yılında İnterbank’ta uzman yardımcısı olarak başlayan Açıkalın, 1992 - 1998 yılları arasında Marmarabank, Kentbank, Finansbank ve Demirbank’ta çeşitli görevler üstlendi. 1998 yılında Dışbank’ta Merkez Şubeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Sekreterlik görevlerini yürüten Açıkalın, 1999 yılında aynı kuruluşta Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 2000 yılında aynı kuruluşta Genel Müdür olarak çalışan Açıkalın, 2005 yılında bankanın Fortis tarafından satın alınmasının ardından, Genel Müdürlük görevinin yanı sıra, İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı’nı da üstlendi.

Açıkalın 2007-2009 yılları arasında Doğan Gazetecilik’te CEO olarak çalıştı. 2009-2018 yılları arasında Yapı ve Kredi Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür (CEO) olarak çalışan Açıkalın, bu yıllarda farklı grup şirketlerinde üst düzey yöneticilik görevlerini de yürüttü.

Açıkalın, 2018 Mayıs ayından itibaren Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.