Dr. Erdal Karamercan

Erdal Karamercan, İstanbul Erkek Lisesi'nin ardından, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

ABD'de University of Virginia'da Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans (MSc.) ve Doktora (PhD.) öğrenimini tamamlayarak, Eczacıbaşı Holding'de çalışma hayatına başladı.

Sırasıyla, İntema Proje Müdürlüğü, Artema Tesis Müdürlüğü, Eczacıbaşı Holding Dış Ticaret Müdürlüğü, Ekom Eczacıbaşı Dış Ticaret Genel Müdürlüğü, İpek Kağıt Genel Müdürlüğü, Tüketim Ürünleri Grubu Koordinatörlüğü, İlaç ve Tüketim Ürünleri Grupları Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 2003-2017 yılları arasında Eczacıbaşı Topluluğu’nda CEO görevini üstlenen Dr. Erdal Karamercan, halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Dr. Karamercan'ın TÜSİAD Üyeliği, Birleşmiş Milletler Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Reklamverenler Derneği Kurucu Üyeliği, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, KALDER ve KAGİDER üyeliklerinin yanı sıra çeşitli vakıf, dernek ve spor kulüplerinde de üyelikleri bulunuyor.