Ayşegül İldeniz

Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisi ve İstanbul'da inovasyon, teknoloji, gelecek vizyonu konularında öncülük yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve San Francisco Üniversitesi Dijital İletişim Bölümü’nde yüksek lisans programını tamamlayan Ayşegül İldeniz, 1998 yılında katıldığı global mikroişlemci devi Intel şirketinde sırasıyla Türkiye Genel Müdürlüğü; 67 ülkeyi barındıran Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanlığı ve Avrupa Yönetim Kurulu üyeliği; ve Silikon Vadisi’ndeki Intel Merkez Ofisi'nde Yeni Teknolojiler Grubu Dünya Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Ayşegül İldeniz, 2016 yılında New York borsasında işlem gören ve 26 milyon kullanıcısı ile Amerikan akıllı enerji pazarının yarısını elinde bulunduran Silver Spring Networks Şirketi'ne COO olarak katılmış, akıllı şehirler konusundaki programları Chicago, Singapur, Paris, Kopenhag, Dubai gibi şehirlerde uygulamıştır.

2015 yılında ABD’nin en prestijli yayınlarından Fast Company tarafından “Dünyanın en yaratıcı ilk 100 kişisi” ve TOA (Turks of America) tarafından Amerika’nın en etkili 3. Türk kadını, Turkiye’de ise Dünya Gazetesi tarafından 2004’te “Yılın Bilişim Kadını”, 2006’da “Yılın Kadın Yöneticisi” seçilen İldeniz; halen TÜSİAD Silikon Vadisi Network Başkanı ve American Turkish Society ve Turkish Philanthropy Funds Yönetim Kurulu üyesidir.

İldeniz, 2018 Mayıs ayından itibaren Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.