Ant Bozkaya

Ant Bozkaya, lisans eğitimini University of Petroleum and Minerals'da endüstri yönetimi alanında, yüksek lisans eğitimini ise Université Libre de Bruxelles’de finans (MS) ve işletme (MBA) alanlarında tamamladı. Aynı üniversitenin Ekonomi alanında doktorasına başlayan Bozkaya, doktora ve doktora-sonrası araştırmalarını Harvard Kennedy School ve Harvard Business School'da tamamladı.

Kariyerine 1986 yılında Accenture’da Yönetim Danışmanı olarak başlayan ve 1992-1998 yılları arasında Bilkent Holding'de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Ant Bozkaya, birçok şirket ve sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında bulundu.

Ant Bozkaya halen Université Libre de Bruxelles’de Uluslararası Girişimcilik Kürsüsü Başkanı ve Profesörü; Kyoto University'de Mizuho Yatırım Finans Kürsüsü Ziyaretçi Profesörü ve University of California, Berkeley'de öğretim üyeliklerini sürdürüyor. Akademik kariyerine 2001 yılında Université Libre de Bruxelles’de başlayan Bozkaya, ilerleyen yıllarda Helsinki University of Technology'de, Harvard Üniversitesi'nde ve MIT Sloan School of Management’da öğretim üyesi olarak çalıştı. Bozkaya, aynı zamanda National Bureau of Economic Research'te (NBER) inovasyon politikaları öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Prof. Bozkaya’nın inovasyon politikaları ve yönetimi, girişimcilik ve yüksek-teknoloji şirketlerinin finansmanı konularında çalışmaları bulunuyor.

Ant Bozkaya, 2009 yılından bu yana Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.