Ant Bozkaya

Prof. Ant Bozkaya halen Université Libre de Bruxelles’de Marie & Alain Philippson Küresel Girişimcilik Kürsüsü Başkanı; Kyoto Üniversite’sinde Mizuho Yatırım Finans Kürsüsü Ziyaretçi Profesörü ve University of California at Berkeley'de öğretim üyeliklerini sürdürüyor. Aynı zamanda National Bureau of Economic Research (NBER)’da inovasyon ekonomi politikaları araştırma görevlisi olarak görev yapan Prof. Bozkaya’nın, inovasyon ve girişimcilik konularında birçok çalışmaları bulunmaktadır. Daha öncesinde, Prof. Bozkaya Harvard Üniversitesi ve MIT Sloan School’da (2005-2015) araştırma görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Prof. Bozkaya, Lisans eğitimini University of Petroleum and Minerals'da Endüstri Yönetimi (BS) alanında, Yüksek Lisans eğitimini ise Université Libre de Bruxelles’de Finans Ekonomisi (MS) ve Işletme (MBA) alanlarında tamamladı. Aynı üniversitenin Ekonomi alanında Doktorasına başlayan Bozkaya, doktora ve doktora-sonrası araştırmalarını Harvard Kennedy School ve Harvard Business School'da tamamladı.

Kariyerine 1986 yılında Andersen Consulting’de (Londra, Istanbul, Sidney) Yönetim Danışmanı olarak başlayan ve 1992-1998 yılları arasında Bilkent Holding'de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Ant Bozkaya, birçok şirket ve sivil toplum kuruluşlarının yönetim ve danışma kurullarında görev almıştır.

Prof. Bozkaya, 2009 yılından bu yana Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.